Öt érv az automatizálás mellett

robotok
A koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg a feldolgozóipart, melynek hatása sokáig velünk marad még. Az Universal Robots egy év távlatából számot vetett elért eredményeiről, partnerei szemüvegén keresztül.

A Universal Robots számos sikeres, innovatív partnerrel rendelkezik, akik a bizonytalan világ kihívásaival foglalkoznak. Az ő példájuk is bizonyítja, hogy az automatizálás garancia az ilyen helyzetek túlérésére is.

  1. AZ AUTOMATIZÁLÁS, MINT ERŐS STRATÉGIA LÉPÉS

Az üzleti kihívások egyik legbiztosabb pontját az automatizálás jelentette. Az automatizálás évtizedek óta segíti a gyártókat a folyamatosság, a rugalmasság, a versenyképesség, a termelékenység és a dolgozók biztonságos munkakörülményeinek javításában. A bizonytalanságokkal teli világban a gyártók egyre szélesebb körében terjed el napról, napra az együttműködő automatizálás alkalmazás. A rugalmas, intuitív együttműködési automatizálás kézenfekvő megoldást jelent azokban az esetekben, amikor a változások gyorsan következnek be és csak korlátozott idő áll rendelkezésre a tervezésre, a költségvetés összeállítására vagy az alkalmazottak felvételére és betanítására.

  1. AZ ELLÁTÁSI LÁNCOKNAK „B” TERVRE VAN SZÜKSÉGE

A világjárvány drasztikusan megváltoztatta az ellátási láncok folyamatait és ezzel rávilágított az évek óta fennálló bizonytalan helyzetükre. A gyártók saját bőrükön is megtapasztalhatták mekkora szükségük van egy „B” tervre. Különösen ez azokra a helyzetekre igaz, amikor a kihelyezett termelés vagy ellátás veszélybe kerül és a piaci igények megváltoznak. Ugyanakkor sok gyártó felismerte az ügyfelekhez lévő közelség előnyét még akkor is, ha ezáltal olyan régióban kell működniük, ahol magasabbak a munkaerőköltségek.

A leglényegesebb a munkaerő megfelelő szervezése, a folyamatos rendelkezésre állás, valamint az értéknövelés és készségfejlesztés az új termelési igények kielégítése érdekében. Az együttműködésen alapuló automatizálás bármilyen méretű vállalkozásnak segíthet a változások előrejelzésében és az azokra való hatékonyabb reagálásban.

  1. A MUNKAERŐHIÁNY EGYÉB LEHETŐSÉGEKET SZÜL

A korábbi trendeket a munkaerő költség csökkentése táplálta. Az együttműködésen alapuló automatizálás megjelenése és fejlődése azonban számos gyártási folyamat termelékenységét megnövelte, ezzel egyidejűleg pedig csökkentette a költségeket. Napjainkban számos gyártási folyamat könnyen áthelyezhető és országon belül átmozgatható. Míg a hagyományosan olcsó országokban a munkaerő költségei évente kétszámjegyű mértékkel növekednek, a megfizethető együttműködő robotok egyre inkább elérhető közelségbe hozzák az automatizálást, függetlenül a vállalat méretétől.

  1. ALKALMAZKODÁS A VÁLTOZÓ KÖVETELMÉNYEKHEZ

A bizonytalanság miatt a vállalatoknak egyre kisebb mozgásterük van. Mi történik abban az esetben, ha egy gyárnak hirtelen valami mást kell előállítania, mint amire eredetileg tervezték? Hogyan dönt egy vállalat, ha a piac hirtelen több egyedi kivitelezést követel?

Az együttműködésen alapuló automatizálást úgy tervezték, hogy könnyen megtanulható, változtatható és gyorsan telepíthető legyen, így a dolgozók is mozgathatják, változtathatják és átcsoportosíthatják a feladatokat minimális felügyelettel, akár házon belül is.

  1. MEGFELELÉS AZ ÚJ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOKNAK

A fizikai távolságtartás fontossága a koronavírus-járvány során felértékelődött, a fertőzések elleni védekezés egyik legfőbb elemévé vált és sok gyártó számára a vírushelyzetet követően ez marad az új valóság. Az együttműködő robotok alkalmazásával számos gyártó volt arra képes, hogy gyorsabban újrainduljon és folytassa sikeres tevékenységét. A kobotok hagyományos gyártósorokba történő telepítésével, ezek a vállalatok képesek voltak ellensúlyozni a személyi kockázatokat, még nagy gyártási volumen mellett is.