Móron és Szentgotthárdon bővítenek a spanyol beszállítók

spanyol
Két spanyol autóipari cég, a Gestamp és az Ames mintegy 5 milliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Madridban sajtótájékoztatón.

A megállapodásnak köszönhetően a Gestamp 850 millió forint értékben fejleszti móri akkumulátor-összeszerelő bázisát, míg az Ames szentgotthárdi üzemében modernizálja az autóipari fémtermékek gyártási folyamatát 4,1 milliárd forint értékben.    “Ezek újabb győzelmek Magyarország számára a világgazdasági kapacitások újraelosztásáért zajló globális versenyben” – fogalmazott hozzátéve, hogy a magyar kormány 1 milliárd forint támogatást biztosít a beruházásokhoz.    Szijjártó Péter beszámolarról is, hogy Magyarországon 220 spanyol vállalat működik, amelyek több mint ötezer embernek adnak munkát. “Magyarország számára prioritás a Spanyolországgal való együttműködés” – hangsúlyozta.

    A sajtótájékoztatón Arancha González Laya spanyol külügyminiszter elmondta: a spanyol vállalatok leginkább olyan ágazatokban mutatnak érdeklődést a magyarországi befektetések iránt mint az autóipar, a vendéglátás, a megújuló energiák és a közlekedés. Továbbá hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy újraindul az Iberia légitársaság közvetlen légi összeköttetése a két ország között, amely a koronavírus-járvány miatt szünetelt.

1 Comment on Móron és Szentgotthárdon bővítenek a spanyol beszállítók

Comments are closed.