16 új MAN buszt adtak át Debrecenben

MAN
Hajdú-Biharban is megkezdik szolgálatukat a Volánbusz új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművei: a 16 autóbuszt június végén át Debrecenben.

Bói Loránd, a Volánbusz Zrt. vezérigazgató-helyettese az átadáson jelezte: a 16 autóbusz annak a 204 darabos flottának a tagja, amelynek a megvásárlásáról tavaly decemberben kötöttek megállapodást a győztes ajánlattevővel.    A 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolt 204 MAN csuklós autóbusz várhatóan augusztus végéig érkezik meg a Volánbuszhoz.

Hajdú-Biharban az új buszok a megyeszékhelyről 13 környékbeli településre közlekednek. Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező buszok alacsonypadlósak, akadálymentes kialakításúak, és környezetkímélő Euro 6 besorolású motorral, klímával, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval felszereltek – ismertette Bói Loránd.    Hozzátette: a debreceni, berettyóújfalui és hajdúszoboszlói telephelyen állomásozó 16 autóbusznak köszönhetően a megyeszékhely térségében közlekedő csuklós autóbuszok 37 százaléka újul meg, és évente 6,5 millió utasnak biztosít kényelmesebb utazást.