Elkészült a tízmilliomodik Camry

Camry
A Toyota első, teljesen saját tulajdonú észak-amerikai gyárában, az idén 35. születésnapját ünneplő georgetowni Toyota Motor Manufacturing Kentucky-ban elkészült a tízmilliomodik Camry, egy fehér színű SE változat.
A tízmilliomodik Camry nem az egyetlen jubileum idén a 10 ezer főt foglalkoztató, 1300 hektáron elterülő kentuckyi gyárban. Márciusban gördült ki innen az itt legyártott 13 milliomodik autó, egy kék színű RAV4 hibrid. Az üzem 2020 januárjában vette fel a termékpalettájába a népszerű szabadidő-autót, miután a Toyota több beruházást – melyek összértéke meghaladta az 1,5 milliárd dollárt – is végrehajtott a gyártás előkészítése érdekében. Ezek a beruházások is részei voltak annak a gigantikus, 13 milliárd dollár értékű fejlesztési csomagnak, amellyel 2017 és 2021 között a Toyota korszerűsítette észak-amerikai gyáregységeit.
Az aktuális, 2017-ben bevezetett XV70-es generáció a korábbiak sikeréhez még hozzátette a négyajtós kupékra hasonlító, sportos dizájnt, a rengeteg modern biztonsági rendszert és technológiát, valamint a tizenhét különböző változatból álló választékot, amelyben benzines, hibrid, és sportosra hangolt TRD (Toyota Racing Development) modellek is megtalálhatók.