Íme, az új Opel Astra

Opel Astra
Az Opel bemutatta a kompakt Astra alapjaiban új, hatodik generációját. Az újdonság látványos formákkal érkezik, kívül az Opel Vizorral, belül a teljesen digitális műszerfallal, és olyan technológiákkal, mint az adaptív LED-fényszórók legújabb változata.

Az új Astrával a német márka új fejezetet nyit a modell 30 éves sikertörténetében: a rüsselsheimi kompakt története során most először villamosított hajtással is elérhető. Az Opel plug-in hibridként kétféle teljesítmény-változatban kínálja az Év Zöldautója 2022 díjra jelölt Astrát. Egy évvel az új sorozat bemutatója után az Astra tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású Astra-e változatban is piacra lép. A villamosított hajtásláncok mellett az új modell magas hatásfokú benzin-, és dízelmotorokkal is elérhető lesz, alacsony belső ellenállású hatfokozatú kézi sebességváltóval, és nyolcfokozatú automatával.

3117959-xuv8ifttp3-whr

Az új Astra hajtáslánc választékában mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt, hiszen az Opel palettáján először az Astra kínál majd tisztán elektromos hajtást, plug-in hibridet és belső égésű erőforrásokat egyaránt. A teljesítménypaletta 81 kW-tól (110 LE) egészen 165 kW-os (225 LE) rendszerteljesítményig kínál változatokat.

3117977-udvqtpbjrp-whr

Az új Astra 4374 milliméter hosszú, 1860 milliméter széles, és mindössze 4 milliméterrel hosszabb elődjénél. A tengelytáv viszont 13 millimétert nyúlt, így 2675 milliméteres. Állítható padlómagasságú csomagtere ledöntött hátsó ülésekkel akár 1250 liternyi csomagot fogadhat be. A kormányzás, és a felfüggesztés oldalerőkkel szembeni merevségét – MacPherson futómű dolgozik elöl, és csatolt lengőkaros a felfüggesztés hátul – eleve úgy állították be, hogy a szerkezet hossztengely menti csavarodási ellenállása a lehető legnagyobb legyen. Az új modell fékteljesítménye magas, viselkedése ívmenetben éppúgy stabil, mint egyenesben. Az új Astra torziós merevsége 14 százalékkel magasabb elődjénél.

3117995-ra4vo1uvmd-whr

Az új Opel Astra már idén ősztől megrendelhető, az első vásárlók 2022 elején vehetik át autóikat. A kupés vonalú, sportos ötajtós karosszériaváltozat jelenik meg először, de hamarosan az elegáns Astra Sports Tourer kombi is bemutatkozik. Egy évvel az új generáció bemutatkozása után az akkumulátoros-elektromos hajtású Astra-e is csatlakozik a palettához. Az új Astrát az Opel főhadiszállásán, a németországi Rüsselsheim városában tervezték, fejlesztették, és ott is készül – made in Germany.

3118025-5l6b94o2j0-whr

1 Comment on Íme, az új Opel Astra

Comments are closed.