A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon forgalomba állt a KISS

KISS
A Budapest-Újszász-Szolnok (120a) vonalon forgalomba állt az első emeletes KISS-motorvonat – jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója Budapesten sajtótájékoztatón.

Homolya Róbert hozzátette, ez a negyedik legforgalmasabb elővárosi vonal, az ott közlekedő vonatok évente csaknem 8 millió utast szállítanak.     Reményei szerint jövő év végén teljes lesz a KISS-flotta ezen a vonalon, 10 ilyen járművel találkozhatnak az utasok, akiknek a száma vélhetően ennek hatására tovább emelkedik – mondta a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója.     Egyúttal jelezte, jelenleg a váci vonalon 10, a ceglédi vonalon pedig 4 emeletes KISS-motorvonat közlekedik.

Homolya Róbert felidézte, hogy 2017-ben írta alá a MÁV-Start Zrt. a 40 darab emeletes motorvonat beszerzésére a keretmegállapodást, és a magyar kormány támogatásának köszönhetően mind a 40 járművet le tudták hívni a keretből.     A MÁV-Start Zrt. közleménye szerint jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike forgalomba állhat. A motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd.

A közleményben arról is beszámoltak, hogy 2022 végétől a MÁV-Start szinte a teljes budapesti elővárosi forgalomban a FLIRT és KISS motorvonatokkal szolgálja ki az utasait. Ezzel párhuzamosan az előváros 47 ezer ülőhelyes kapacitását 2025-re 7,6 százalékkal, csaknem 51 ezer ülőhelyre kívánja növelni.

1 Comment on A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon forgalomba állt a KISS

  1. Na és mennyivel gyorsabbak,mennyivel környezet kímélőbbek
    mennyivel olcsóbbak
    mennyivel kényelmesebbek!!!????
    csak kérdezem
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.