Korszerűsített a jásztelki beszállító

Metálplaszt, jásztelki
Több mint 652 millió forintos beruházás során korszerű termelő egység létesült a magyar tulajdonú Metálplaszt Fém-és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén – közölte a cég.

A fejlesztéshez több mint 326 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán – tájékoztattak.     A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör – írták. Korszerűsödött a gyártásirányítási szoftverrendszer, hardver beszerzés is történt. A cég tájékoztatása szerint a beruházás a tervek szerint mintegy tíz-tizenöt százalékos kapacitásnövekedést eredményez.

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ban alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és gyártással, fémmegmunkálással, fém és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelő sorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy 300 család megélhetését biztosítja a társaság.

A nyilvános cégadatok szerint a Metálplaszt Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly csaknem 5,38 milliárd forint, 2019-ben több mint 7 milliárd forint volt. Ennek nagy része belföldi értékesítésből származott. A társaság adózott eredménye 2020-ban meghaladta az 507  millió forintot, egy évvel korábban csaknem 500 millió forint volt.