Dől a pénz a Samsunghoz

Samsung
A Samsung Electronics tavalyi utolsó negyedévi működési profitja 52 százalékkal nőtt éves összevetésben, részben mert megugrott a kereslet a memória-áramkörök iránt.

A dél-koreai elektronikai konszern előzetes adatként azt közölte, hogy a december végével záródott három hónapban az működési nyeresége mintegy 14 ezer milliárd won (11,48 milliárd dollár, 3702 milliárd forint) lett, 52 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. Ez volt a cég legnagyobb negyedik negyedéves működési nyeresége 2017 utolsó negyedéve óta.    A negyedéves működési nyereség ugyanakkor elmaradt a szakértői várakozások átlagában szerepelt 15,2 ezer milliárd wontól és kisebb volt a harmadik negyedévi 16 ezer milliárd wonnál.

A világ vezető csip- és okostelefon-gyártója a piaci várakozásoknak megfelelően 76 ezer milliárd won negyedéves forgalmat bonyolított, ami 23 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.    A Samsung január 27-én teszi közzé a részletes adatokat a negyedévről és ekkor hozza nyilvánosságra a múlt év egészére vonatkozó számokat is.

 

1 Comment on Dől a pénz a Samsunghoz

Comments are closed.