Hosszútávú bérmegállapodást kötött a Schaeffler

Schaeffler
A Schaeffler debreceni telephelye, az FAG Magyarország Ipari Kft. és a Debreceni Csapággyártók Szakszervezete sikeresen zárta le a következő évekre vonatkozó bértárgyalást. „Kiemelkedő eredményt sikerült elérni, hiszen egy olyan egyedülálló megállapodás született, amely másfél évre előre átláthatóvá teszi és biztosítja kollégáink számára a jelentős bérfejlesztést“- mondta Kovács László szakszervezeti elnök.

A szakszervezet és a munkáltató 2023. áprilisáig bezárólag három lépcsőben határozta meg a bértömeg növelését, amely kiterjed az órabéres és havibéres munkavállalókra egyaránt. A kollektív típusú differenciált bérfejlesztés január 1-jén lépett hatályba. A második alapbérnövekménnyel július 1-jétől számolhatnak a vállalat munkatársai. A harmadik lépcsőben a vállalat 2023. április 1-jétől ad további alapbérnövekedést.

„Nagyon fontos számunkra a munkavállalóink elégedettsége és elengedhetetlen a felek közötti bizalom és kiszámíthatóság. A következő két évben 30%-os volumen-növekedéssel számolunk, így azt gondolom, hogy egy ilyen, hosszútávú bérmegállapodás biztos és megnyugtató megoldás mindkét fél részére, ezzel együtt szilárd alapot biztosít a 22 éve működő vállalat jövőbeni terveihez” – emelte ki Szabó Péter, a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője.

A jelenlegi bérfejlesztés mellett a cég további bónuszt kínál munkavállalóinak, amely a vállalatnál eltöltött évek függvényében növekszik. Emellett fontos jóléti elem a vállalat által finanszírozott privát egészségügyi szolgáltatás, amely széleskörű járóbeteg-ellátást tesz elérhetővé munkavállalói számára. Szűrővizsgálatok, egészséges életmóddal kapcsolatos információk és a gyors diagnosztikával kapcsolatos további lehetőségek is részét képezik a szociális csomagnak.