Fejlesztett a jászsági beszállító

Metálplaszt, jásztelki
Csaknem 750 millió forintos beruházás során bővíti raktárkapacitását és eszközöket vásárol a magyar tulajdonú Metálplaszt Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén – közölte a cég.

A tervek szerint jövő év augusztusra elkészülő korszerűsítéshez csaknem 524 millió forint  európai uniós támogatást nyert a kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán.
A közlemény szerint a műanyag fröccsöntési tevékenység támogatásához a meglévő raktárkapacitás bővítésére van szükségük, a beruházás során 1900 négyzetméteres terület jön létre. A megvásárolni tervezett eszközök között szerepelnek temperálók, temperáló-felszívó, technológiai klíma kamrák, technológiai víztároló berendezés, tisztatér technológia berendezés. Emellett IT-szoftverfejlesztést és megújuló energetikai korszerűsítést hajtanak végre.

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ben alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és -gyártással, fémmegmunkálással, fém- és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelősorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy háromszáz család megélhetését biztosítja a társaság.

A nyilvános cégadatok szerint a Metálplaszt Kft. értékesítési árbevétele 2020-ban csaknem 5,38 milliárd forint, 2019-ben több mint 7 milliárd forint volt. Ennek nagy része belföldi értékesítésből származott. A társaság adózott eredménye 2020-ban meghaladta az 507  millió forintot, egy évvel korábban csaknem 500 millió forint volt.