A BMW-től és a Mercedestől vásárol a Stellantis

A Stellantis megvásárolja a Share Now autómegosztó szolgáltatót, a Mercedes-Benz és a BMW közös vállalatát.  Az üzletágért százmillió euró körüli összeget fizetnek – állítja az olasz La Repubblica.

A Share Now 14 európai nagyvárosban, köztük Budapesten is jelen van. Flottája tízezer autót számlál, negyedük elektromos hajtású, felhasználóik száma pedig meghaladja a hárommilliót. Az üzletág nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, az amerikai piacról például 2019-ben kénytelenek voltak kivonulni.

A Stellantis hasonló profilú szolgáltatása, a Free2move 2500 autóval üzemel. Brigitte Courtehoux, a Stellantis illetékese szerint az ügylettel újabb lépést tettek afelé, hogy a világ legnagyobb autómegosztó szolgáltatójává váljanak, és elérjék a 2025-re kitűzött hétszázmilliós, majd a 2030-ra várt 2,8 milliárd eurós forgalmat.      Terveik szerint az évtized közepén már nyereséges lesz a szolgáltatás.    A Stellantis árfolyama 2,1 százalékos erősödéssel fogadta az ügylet bejelentését.