Megint rossz hírt kaptunk Németországból

Bosch
Márciusban a vártnál nagyobb mértékben esett vissza a feldolgozóipari termelés Németországban az előző hónaphoz képest – közölte előzetes adatai alapján a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

A német feldolgozóipari termelés márciusban szezonális és naptári kiigazítással 3,9 százalékkal csökkent a februárihoz képest. Legutóbb a koronavírus-járvány okozta válság kezdetén, 2020 áprilisában volt ennél nagyobb visszaesés, 18,1 százalékos egy hónap alatt.    Elemzők 1,0 százalékos csökkenést vártak márciusra a februári 0,1 százalékos havi növekedés után.    A tőkejavak termelése 6,6 százalékkal, a félkész termékek termelése 3,8 százalékkal, a fogyasztási cikkeké pedig 1,5 százalékkal csökkent márciusban februárhoz viszonyítva, míg az építőipar termelése 1,1 százalékkal nőtt.    Éves összehasonlításban a márciusi ipari termelés naptári kiigazítással 3,5 százalékkal csökkent a februári 3,1 százalékos növekedést követően.

A Destatis az ifo gazdaságkutató intézet felmérésére hivatkozva a beszállítói láncokban a járványvédelmi korlátozásokból eredő fennakadásokra vezette vissza az ipari termelés márciusi csökkenését, amit még az ukrajnai háború is tovább súlyosbított.    Az ifo gazdaságkutató intézet felmérése szerint ugyanis a feldolgozóipari vállalatok bő nyolcvan százaléka panaszkodott márciusban a szűk beszállítói keresztmetszetekre, valamint a köztes termékek és nyersanyagok beszerzésével kapcsolatos problémákra. Ez az arány megközelíti a 2021. decemberi 82 százalékos csúcsot.

1 Comment on Megint rossz hírt kaptunk Németországból

 1. Semmi pánik
  A germánok megoldják!!
  Megoldottak ennél már nagyobb feladatot is!!!
  Most is kimásznak a gödörből meglássátok
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

Comments are closed.