A Continental kitüntette a 2021-es év legjobb beszállítóit

 Továbbra is az együttműködés és az ügyfélközpontúság a Continental legfőbb vezérelvei egy újabb kihívásokkal ás átalakulásokkal teli évben. A 2021-es év legjobb beszállítóit „Az év beszállítója” díjjal elismerő Continental Automotive 2022. július 15-én egy virtuális díjátadó ünnepségen köszönte meg stratégiai sorozatgyártás-partnerei példamutató teljesítményét.

„Intenzív és szinergikus kapcsolatot ápolunk beszállítóinkkal, és minden eddiginél szorosabban dolgozunk velük együtt ezekben a jelenleg rendkívül nehéz időkben. Továbbra is számítunk az együttműködéseinkre annak érdekében, hogy a technológiai átalakulás megfelelő irányba haladjon, nagy hangsúlyt fektetve a digitalizációra és a dekarbonizációra” – mondta Nikolai Setzer, a Continental vezérigazgatója.

Continental

Tavaly a mintegy 7000 beszállítóból álló globális hálózat 170 ezer különböző alkatrészegységet szállított a Continental Automotive 80 gyártási helyszínére, összesen mintegy 165 milliárd egyedi elem feldolgozásával.

„Fontos és hálás feladat volt az 1300 stratégiai beszállítónk közül kiválasztani a 2021-es „Év beszállítója” díjának nyerteseit. Szeretnék gratulálni mind a 12 nyertesnek, akik különböző szempontok alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, az elköteleződéstől és a minőségtől az ellátási és beszerzési feltételekig. Beszállítóink közül külön meg szeretném említeni a Friulpress – Samp S.p.A.-t, mivel a mechanika területén elnyert díj mellett a „Minőség” kategória győztesének is megválasztották” – mondta Peter Hopp, a Continental autóipari beszerzésének igazgatója.

A Continental az „Év beszállítója” díjat az elektronika, elektromechanika, mechanika, az autonóm mobilitás és biztonság, valamint a járműhálózat és információ üzletágspecifikus-megoldásai, illetve a gyártóberendezések és mérnöki szolgáltatások területén legjobbnak bizonyult beszállítóknak adja át. A kiemelkedő minőségért járó elismerést a „Minőség” speciális kategória keretében ítélik oda.

 A 12 legkiválóbb beszállító:

  • Minőség: Friulpress – Samp 
  • Elektronika: Nihon Dempa Kogyo (frekvenciaeszközök); Taiyo Yuden (MLCC kondenzátorok, tantál kondenzátorok)
  •  Elektromechanika: Iriso (autóipari csatlakozók), Huizhou BYD Electronics (konnektivitás)
  • Mechanika: Friulpress – Samp (öntött alkatrészek); Ejot SE & Co. KG (acélszerelvények)
  • Az autonóm mobilitás és biztonság üzletág-specifikus megoldásai: Ningbo Sunny Automotive Optech (optikai eszközök)
  • A járműhálózat és információ üzletág-specifikus megoldásai: Corning Automotive Glass Solutions (LC kijelzők); Viaoptic (dekoratív műanyagok)
  • Gyártóberendezések: Baumann (backend összeszerelés)
  • Mérnöki szolgáltatások: Arobs Transilvania Software (mérnöki szolgáltatások)