Tíz éve képzi a kecskeméti Mercedes-Benz gyár a jövő mérnökeit

kecskeméti Mercedes-Benz
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár az elmúlt években folyamatosan bővítette a duális képzésben való részvételét, amely jubileumához érkezett. Éppen 2012-ben, a kecskeméti Neumann János Egyetemen elsőként a járműmérnök szak indult el, amely kijelölte és megalapozta a felsőoktatási intézmény és a gyár közötti együttműködés hosszú távú sikerét. Idén pedig már harmadjára indul el a „Made in Kecskemét” szabadon választható kurzus – mindez jól mutatja a felsőoktatási intézménnyel való együttműködés, a közös képzés és a kurzus sikerét.

Legyen szó a szakiskolai oktatásról, vagy a felsőoktatási képzésről, a Mercedes-Benz kecskeméti gyára stratégiai kérdésként tekint a jövő járműipari szakemberinek képzésére és egyben a saját utánpótlásának a biztosítására. Mára már összesen hét különböző egyetemi szak várja azokat a fiatalokat, akik az autógyártásban képzelik el a szakmai jövőjüket. A járműmérnöki képzés mellett a gépészmérnök, mérnökinformatikus, logisztikai mérnök, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy-számvitel, illetve gazdálkodási és menedzsment szakok segítenek gyakorlatias és versenyképes ipari ismeretekhez juttatni a hallgatókat.

A duális képzés, és különösen a „Made in Kecskemét” kurzus népszerűsége abban rejlik, hogy a tantárgy közelebb hozza az elméleti képzést és a gyakorlati tapasztalatot. Az előadások keretein belül a hallgatók bepillanthatnak a gyár működésébe, megismerhetik a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző területeit, sőt szakmai érdekességeket is hallhatnak a gyár vezetőitől és mérnök szakembereitől.

Az egyetemmel folytatott évtizedes együttműködés a szakmai utánpótlás képzése miatt különösen fontossá válik most, a kecskeméti gyárban induló jelenlegi – jelentős infrastrukturális fejlesztésekkel járó, valamint új technológiák, eljárások elsajátítását igénylő – beruházás miatt is. Megkezdődött a duális programok bővítése, amelyekbe a társaság várja az érdeklődő fiatalokat – a duális képzésbe csatlakozó hallgatókat és a gyakornoki programba jelentkezőket is.

1 Comment on Tíz éve képzi a kecskeméti Mercedes-Benz gyár a jövő mérnökeit

Comments are closed.