275 új munkahely jön létre Cegléden

Infineon
   Átadták Cegléden a félvezetőket gyártó Infineon Technologies Cegléd Kft. új, 31,9 milliárd forint összértékű gyárépületét, a beruházással 275 új munkahely jön létre.

A cég Magyarországon olyan terméket készít, amelyre világszinten van kereslet, hiszen az itt előállított termékek majdnem száz százaléka exportra készül. Jól jellemzi a vállalat világgazdaságban betöltött helyét, hogy a 2020-2021-es üzleti évben csoportszinten több mint 11 milliárd euró volt a nettó árbevétele és 50 ezer munkavállalót alkalmaz.

infineon_cegled2

Az Infineon 28 éve van jelen Magyarországon és az új beruházással a ceglédi telephelyükön a termelési létesítmények kapnak új gyárat.    A vállalat az ipari felhasználású félvezetők fejlesztésében és gyártásában piacvezető pozíciót tölt be. Eddig Magyarországon 3500 V-os feszültségosztályig állítottak elő teljesítménymodulokat, amelyeket olyan területeken használnak, mint a zöldenergia és az ipari automatizálás. Az új gyár megépülésével a cég dolgozóinak létszáma megközelíti az 1600-at.

infineon_cegled3

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a vállalat a 2021. szeptember 30-cal zárult üzleti évében 18,17 milliárd forint árbevétel mellett 877 millió forint adózott eredményt ért el.

infineon_cegled4

1 Comment on 275 új munkahely jön létre Cegléden

  1. Én nem ismerem a céget,de drukkolok neki,hogy az elképzelések +valósuljanak!!
    Csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.