Fenntartható megoldásokat mutatott be a Continental

Continental
Az IAA Transportation szakkiállításon a Continental a vezetőfülke változatos követelményeinek megfelelő fenntartható és funkcionális felületi megoldásokat mutatott be.

A globális éghajlati kihívás fenntarthatóbb mobilitást követel, így a Continental felületi megoldásai a fenntarthatóságra és a klímavédelemre helyezik a hangsúlyt. A szén-dioxid-semleges termékek felé vezető út számos területen hordoz magával kihívásokat, például a nyersanyagokat, a termelési folyamatokat vagy az energiafogyasztást érintően. A fenntartható terméktervezés szempontjából a Continental számára kulcsfontosságú, hogy a klasszikus kőolaj alapú nyersanyagokat újrahasznosítható és bioalapú alapanyagokkal helyettesítse. A felületspecialisták a fejlesztési folyamatok során is a lebomló megoldásokra helyezik a hangsúlyt, a jelenlegi fenntarthatósági intézkedéseket pedig folyamatos erőfeszítések kísérik a kritikus tartalmak helyettesítése, valamint a kibocsátások és szagok minimalizálása érdekében.

Bioalapú termékek
Az Xpreshn felületi anyagot már ma elő lehet állítani megújuló alapanyagokból, ami így egyszerre nyújt könnyű és környezetbarát megoldást. Az újrahasznosítás elengedhetetlen lépés az erőforrások megőrzése felé. A cél egy termék körforgásának lezárása. Az egyetlen típusú anyagot tartalmazó kompozitok – azaz monoanyagok – fejlesztése olyan újrahasznosítási folyamatokat tesz lehetővé, amelyekből új vagy eredeti termékekhez kiváló minőségű alapanyagok állíthatók elő. Az Xpreshn – melynek anyagát az ajtópanelek és műszerfalpanelek használják – teljesen újrahasznosítható monoanyagként is megvalósítható, ami azt jelenti, hogy teljes egészében visszakerülhet a körforgásos gazdaságba. Az Xpreshn teljes alkotóelemek újrahasznosítására is kínál megoldásokat, ha például a hordozóelem és a felület ugyanabból az anyagból készül, melyek így élettartamuk végén együtt hasznosíthatók újra.

A Continental már számos olyan terméket kifejlesztett, amely rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, és megőrzi bizonyított prémium tulajdonságait. Például az Acella szintetikus bőr egy tartós termék, amely újrahasznosított anyagokat és bioalapú alapanyagokat tartalmaz rPET textíliával kombinálva. A hátsó burkolatok textíliájának előállításához használt fonalak újrahasznosított műanyag palackokból készülnek. Az Acella robusztus és könnyen tisztítható jellemzőivel, valamint számos változatos mintájával felkelti a vásárlók érdeklődését a fenntartható termékek iránt, anélkül, hogy bármennyit is engednie kellene terméktulajdonságainak teljesítményéből.