Átadták a koreai beszállító üzemét Hevesen

Chokwang
Magyarországon találkozik a keleti és a nyugati autóipar, hazánk az ágazat elektromos forradalmának Európa-bajnoka – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Hevesen a dél-koreai Chokwang Paint üzemátadó ünnepségén.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be a rendezvényen, hogy a vállalat elektromos járművek akkumulátorához szükséges hőelvezető ragasztót fog előállítani Magyarországon, s a mintegy 3,8 milliárd forint értékű beruházást az állam 380 millió forinttal támogatta.    Beszédében rámutatott, hogy a projekt tovább erősíti hazánk szerepét az elektromos autóiparban és lehetővé teszi az elektromos akkumulátorgyártó kapacitás további bővítését.    Hangsúlyozta: itt találkozik a keleti és a nyugati autóipar, Magyarország fontos részét képezi a német vállalatok elektromobilitási stratégiájának, valamint a világ hat legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója közül három is kapacitásokat hozott itt létre.

chokwang2

3 Comments on Átadták a koreai beszállító üzemét Hevesen

  1. Azt a mindenit!
    Mostantól már Aksi hőelvezető ragasztó gyártó nagyhatalom lettünk!!??
    csak kérdezem?
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

  2. Vazze, a festőautomatákat ki és bekapcsolnik, a villanyt megszerelni – ehhez tényleg nem kell egyetem. A tanárokat haza kell küldeni, tanuljanak valami hasznos szakmát, lehetőleg az akkuiparban …..

Comments are closed.