Rengeteg kereskedést bezár a Stellantis

A Peugeot és Fiat autómarkákat is forgalmazó Stellantis autóipari konszern jelentősen átalakítja európai kereskedőhálózatát, és a tervek szerint Franciaországban az értékesítési pontok ötödét is bezárhatja – értesült a Reuters.

Az egyeztetések a társaság értékesítési modelljének átalakításáról az utolsó szakaszban járnak – írták. A lépést a változó fogyasztói igényekkel és a költségek lefaragásával indokolták.    A kereskedői hálózat átalakításával a Stellantis szélesebb márkakínálatot és a fogyasztókkal való szorosabb kapcsolatot ígér.

A Peugeot-Citroen, az Opel-Vauxhall és a Fiat-Chrysler összevonásával 2021-ben létrejött társaság az ötödik legnagyobb globális autóipari konszern volt két éve. A társaság világszerte 14, Európában nyolc márkát forgalmaz.

A társaság tavaly 685 753 járművet gyártott, 1,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A globális félvezetőhiány 200 ezerrel csökkentette a kapacitásokat – közölték. A pandémia előtti évhez képest azonban 16,3 százalékkal csökkent a konszern tagjainak kibocsátása.