Félelmetes harci gépeket kapnak az ukránok

Fotó: U.S. Army
Franciaország további 12 Caesar önjáró löveget ad át Ukrajnának, amely így ötven példánnyal fog rendelkezni, ami már nem elhanyagolható szám – közölte Sébastien Lecornu védelmi miniszter.

A középhatótávolságú lövegeket a következő hetekben szállítja Franciaország, s azokat a 200 millió eurós támogatási alapból finanszírozza – mondta a francia kormánytag ukrán kollégájával, Olekszij Reznyikovval tartott közös sajtótájékoztatóján Párizsban. Ez utóbbi az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta először érkezett kétoldalú látogatásra a francia fővárosba.    Franciaország korábban már 18 Caesar önjáró löveget adott át Ukrajnának, Dánia pedig hétfőn jelentette be, hogy mind a 19 Caesar önjáró lövegét átadja Ukrajnának.

A francia védelmi miniszter arra is ígértet tett, hogy a francia Thales űripari és védelmi cég által gyártott Ground Master 200 (GM200) típusú radarokat is szállít Ukrajnának, valamint jelezte: Párizs tárgyalásokat kezdeményez a szövetségeseivel annak érdekében, hogy a Crotale légvédelmi rakétarendszerekből “mindig elegendő tartaléka” legyen Ukrajnának. A felszereléssel mindegy 15 ország rendelkezik, egyebek mellett Görögország, Finnország és Dél-Korea.

“Ez a felszerelés segít abban hogy egyre közelebb kerüljünk a győzelem napjához. A Crotale-ok 100 százalékban megsemmisítik a célpontokat, ezért nagyon fontosak az ukrán légtér lezárásához” – fogalmazott az ukrán védelmi miniszter.    Sébastien Lecornu azt is bejelentette, hogy 150 francia katona érkezik Lengyelországba ukrán katonák kiképzésére.    A Kijev által a nyugati szövetségesektől kért harci repülőket illetően Olekszij Reznyikov nem fogalmazott meg pontos igényt Franciaország irányába.

“Nem beszéltünk repülőtípusokról. Csak kiemeltük, hogy a taktikai repülési rendszer a légvédelem egyik része, és meg kell erősítenünk a légterünk védelmi kapacitásait” – mondta az tárcavezető.    Elmondta: optimista a nyugati harci repülők beszerzésének kérdésében. “Remélem, a lehető leghamarabb meglesz” – mondta egy nappal azután, hogy Joe Biden amerikai elnök azt közölte: az Egyesült Államok nem ad F-16-os harci repülőgépeket Ukrajnának.

 

11 Comments on Félelmetes harci gépeket kapnak az ukránok

  1. Van olyan naív ember aki azt hiszi, hogy az euró százmilliárdokat kitevő fegyver és egyéb adományokat szívjóságból adja a Nyugat és nem fogja kamatos kamattal visszakérni az árát?

    • Gondolom, Maga is Moszkvába vagy Alma-Ata-ba küldi a gyerekeit-unokáit egyetemre, valamint csecsenföldön tölti a szabadságát is.

    • Az oroszoknak vewszíteni kell, mert területfoglalások fdőleg náci alapon soha többé nem fordulhatnak elő Európában. A nyugat, de leginkább az EU ezért támogató. Az otszág felújításárt pedig a ruszkiknak kell fizetniök. Ezért is hülye dolog az esztelen pusztításuk. Vag éppen ezért lesz “kénytelen” az atomhoz nyúlni Putyin.

  2. Ha annyi segítséget kapott Ukrajna, mint amennyit kapott (és már a turul is le van szedve a Munkácsi vár ormáról), akkor miért nem győz?

    • Mert még így is százazoros túlerő ellen harcolnak!A turúl madarat el lehet felejteni. Ha isten ments az oroszok győznek akkor még a Záhony csap határt is!

  3. A Nyugat azért adja, amit adhat, mert félti a maga értékeit, az embereket a maga országaiban, és a magáénak érzi azokat az embereket is, akik eljutottak már az oroszok által képviselt iszonyatos kultúraellenesség felismeréséig. A magyarok a következő páriák. És a Nyugat nem kéri vissza a használt rágógumit – anno az oroszoktól sem kérte !

  4. Ez a háború tényleg senkinek sem jó! DE a magyar történelmi múlttal Oroszországot támogatni sőt a győzelmét kívánni ebben a konfliktusban hát ahhoz vagy hülyének kell lenni vagy haza árulónak!

    • Ukrajna győzelméért imádkozni- nagy dőreség! Ez az imáfság szentesíti mindazt, ami 2014-től napjainkig megtörtént… mindkét oldalon !
      Nehéz igazságot tenni egy OROSZ-UKRÁN vegyes házasságban, miután még a gyerekek elhelyezését sem rendezték !
      Addig viszont törnek a tányérok, és égnek a vetések és a oajták… sőt helyenként már a lakások is !
      Nagyon csúnya dolog egy válópernél bármelyik fél mellett AKTÍVAN beavatkozni, és támogatni a közös vagyon felszámolását… És ez megy már 2014 óta !

Comments are closed.