Fémalkatrészgyártó veszi át a Tungsram zalaegerszegi üzemét

Scintilla
A felszámolás alatt álló Tungsram zalaegerszegi üzeme február végétől Scintilla Fémalkatrész Kft. néven működik tovább, az új társaság bővíteni is tervezi a meglévő dolgozói létszámot.

A Tungsram tavaly áprilisban jelentette be, hogy megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását, ezért év végéig több ütemben 1600 dolgozóját bocsátotta el. A társaság májusban csődvédelmet kért, majd novemberben elindult a felszámolási eljárás.    Az 1976 óta működő zalaegerszegi gyáregység hétfőtől Scintilla Fémalkatrész Kft. néven működik tovább, amely a felszámolás ideje alatt bérli a telephelyet és a gyártógépeket, később pedig vásárlással tulajdonossá válhat.

A Scintilla a volt tungsramos dolgozókat rendes munkavállalói szerződéssel veszi fel. Az új vállalat 100 fővel indul el, de a vevői megrendelések növekedésével 150 ember foglalkoztatása a célja.    A zalaegerszegi üzem változatlan vevőkörrel, termékportfólióval és technológiával működik tovább, a vevők nagy részét megtartották.

A felszámolás alatt lévő Tungsram Operations Kft. decemberben arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy telephelyeinek és dolgozóinak egy részét új cégek veszik át, és csaknem ötszáz, eddig a Tungsramnál alkalmazott munkavállaló továbbfoglalkoztatása várható 2023 elejétől.