A kecskeméti Mercedes-Benz vezetőit fogadta a miniszter

Mercedes-Benz
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetőit, a megbeszélésen részt vett Christian Wolff, a vállalat vezérigazgatója, Karsten Twele pénzügyi igazgató és Dávid Sándor kommunikációs és külső kapcsolati vezető – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).    A felek a gazdasági folyamatok mellett áttekintették a járműgyártás helyzetét, az ágazat versenyképességi kérdéseit.

A tárca tájékoztatása szerint a miniszter hangsúlyozta, hogy a járműgyártás az akkumulátorgyártás mellett Magyarország gazdasági teljesítményének egyik pillére, amelyet a kialakítás alatt lévő új iparstratégia is kiemelt ágazatként tart számon.

A Mercedes-Benz a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalatcsoportjaként öt kontinensen van jelen. A Mercedes-Benz Group 150 milliárd euró árbevételt ért el és mintegy 170 ezer embert foglalkoztatott tavaly. Magyarországon a Mercedes közel tizenöt éve van jelen, évente mintegy 135 ezer járművet gyárt, árbevétele meghaladja a 3 milliárd eurót, a foglalkoztatottak száma pedig csaknem ötezer – ismertették.