Kapkodják a Porschékat

Porsche
A Porsche AG német autógyártó az első negyedévben éves szinten 18 százalékkal növelte értékesített járműveinek számát.

A Porsche AG arról számolt be, hogy az első negyedévben 80 ezer 767 autót adott el világszerte. Kínában, a vállalat legfontosabb piacán az értékesítési darabszám 21 százalékkal bővült éves összehasonlításban az év első három hónapjában.    Európában (Németország kivételével) nagyjából 14 százalékkal nőtt éves összevetésben a kiszállított autók száma, Németországban ugyanekkor a növekedés 19 százalékos volt.

A SUV modellek továbbra is népszerűek a vásárlók körében: a Porsche 30 százalékkal többet adott el a Macan kompakt SUV-ból és 23 százalékkal növelte a Cayenne modell értékesítési darabszámát. A teljesen elektromos Taycanból azonban 3 százalékkal kevesebbet, 9152-t adtak el az első negyedévben.

A német vállalat jó évet zárt tavaly: bevétele rekordszintre nőtt, működési eredménye 27,4 százalékkal, 6,77 milliárd euróra emelkedett, kiszállított autóinak száma 2,6 százalékkal, 309 ezer 884-re bővült.

A Porschét tavaly szeptember végén vezették be a tőzsdére, de alaptőkéjének 75 százaléka, mínusz egy törzsrészvény továbbra is a Volkswagen AG tulajdonában van.