Öt Volkswagen, két Audi, egy Skoda és egy Cupra indul az Év Magyar Autója versenyben

A Porsche Hungaria és az Audi Hungaria bejelentette az Év Magyar Autója versenyben jelölt autóit, a hazai gyártású autók mezőnyében a győri gyár és a budapesti importőr az Audi RS Q3 Sportback modellt indította.

A Volkswagen, a Volkswagen Haszonjárművek, a Skoda, a Seat, a Cupra és az Audi márkák hazai importőre, a Porsche Hungaria Kft. a 2024-es idényben az alábbi autókat jelölte a Magyar Év Autója 2024, illetve az Év Zöldautója 2024 díjakra: Volkswagen T-Cross (városi autók kategória), Volkswagen Touareg (prémium autók kategória), Volkswagen Amarok (kishaszonjárművek kategória), Volkswagen ID.3 (zöld városi autók kategória), Volkswagen ID.7 (zöld üzleti autók kategória), Skoda Enyaq Coupé iV (zöld szabadidő-autók kategória), Cupra Formentor VZ5 (sportautók kategória). A Porsche Humgaria és az Audi Hungaria Zrt. az RS Q3 Sportback modell mellett közösen jelölte az Év Zöldautója 2024 díjra az Audi Q8 e-tron modellt.

Dynamic photo, Colour: Chronos Gray metallic.
Audi Q8 e-tron
Volkswagen Touareg Elegance
Volkswagen Touareg
www.jandada.com
Volkswagen T-Cross
VOLKSWAGEN ID.7
Volkswagen ID.7
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen Amarok
Volkswagen Amarok
Skoda Enyaq Coupé iV
Skoda Enyaq Coupé iV
Cupra Formentor VZ5
Cupra Formentor VZ5

Év Magyar Autója díjak

Július 31-ig nevezhetik a gyártók és az importőrök autóikat az Év Magyar Autója 2024 verseny különböző kategóriáiba. Az Év Magyar Autója 2024 díjat a Magyarországon, magyar emberek által összeszerelt, gyártója által nevezett autók közül ítéli oda a zsűri alapos tesztek és szigorú szempontrendszer alapján. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora az itthoni fejlesztés hozzáadott értéke. A szakmai zsűri két másik kategóriában is döntést hoz jövő tavasszal. Az importőrök által benevezett autók közül azok nyerik el a Magyar Év Autója 2024 díjat, amelyek kategóriájukban (városi autók, családi autók, üzleti autók, prémium autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a leginkább megfelelnek a magyar vásárlók igényeinek.

Szintén a zsűri – tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán – dönt több kategóriában (zöld városi autók, zöld családi autók, zöld üzleti autók, zöld szabadidő-autók, zöld prémium autók, zöld kishaszonjárművek, zöld sportautók) az év legzöldebb autóiról is, legyenek azok villanyautók, vagy hálózatból tölthető hibridek. A Közönségdíj 2024 díj birtokosa pedig az az autó lesz, amelyre az összes jelölt autó közül a jövő év eleji közönségszavazáson a legtöbben szavaznak. Mivel az autószektor nem csupán autógyártókból és importőrökből áll, a szervezők kiosztják az Év Beszállítója 2024 kitüntetést is. Ezt azok a hazánkban termelő autóipari vállalatok kaphatják meg, amelyeket a hazai és nemzetközi autógyárak, valamint szakújságírók arra érdemesnek találnak, illetve a legmegbízhatóbb 2023-as magyarországi partnerükként a szervezők kérésére megjelölnek.