Fejlesztett a miskolci logisztikai szolgáltató

Szemerey-Plus
 Több mint 380 millió forintos európai uniós támogatás segítségével fejlesztette komplex árufuvarozási és logisztikai szolgáltatását annak minőségének javításával a miskolci Szemerey-Plus Zrt. – tájékoztatott a társaság.

Azt írták, a 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő vállalat 2019-ben jött létre, kiemelt működési szegmense a hűtött áruk szállítása. Jelenleg száz, másfél év átlagos életkorú, 24 tonnás szerelvénnyel végzi szolgáltatását, ebből 70 szerelvény hűtős, 30 pedig ponyvás.    Kizárólag Euro VI besorolású, alacsony károsanyag-kibocsátású eszközök használatával üzleti partnerei kiszolgálását környezettudatos szempontok előtérbe helyezésével végzi – közölték.

A támogatás segítségével a projekten 65 új Thermo King típusú hűtőaggregáttal szerelte fel eszközeit a társaság, így a pótkocsikban beállított hőmérséklet informatikai rendszereiken keresztül – akár két zónában – távolról is vezérelhető. Emellett három Linde típusú targoncát is beszereztek, melyek a logisztikai munkát segítik.    Az informatikai rendszerek naprakészen tartásának érdekében a projektben a társaság új laptopokat és a vállalatirányítást támogató komplex CLGO logisztikai keretrendszert is beszerzett.

A tájékoztatás szerint a vállalat a hét minden napján 24 órás diszpécserszolgálattal rendelkezik, így járművei folyamatosan nyomon követhetőek. A sofőrök  egy mobilapplikáció segítségével olvassák be a fuvarokmányokat, így a megbízók részére 24 órán belül garantált az okmányos elektronikus formában történő megküldése.

A nyilvános cégadatok szerint a Szemerey-Plus Fuvarozási és Logisztikai Zrt. tavaly átlagosan 192, az azt megelőző évben 156 munkavállalót foglalkoztatott. A vállalat 2022-es nettó árbevétele 4 581 907 ezer forint volt, egy évvel korábban 7 348 224 ezer forint. Adózott eredményük tavaly 225 999 ezer forint volt, míg 2021-ben 859 690 ezer forint.