Metaanyagokat fejleszt Kína

metaanyagok
Kína kulcsfontosságú fejlett technológiai nyersanyagokról tett közzé egy listát azzal a céllal, hogy lefektesse egy új nyersanyagipari ágazat kialakulásának az irányát és elősegítse annak növekedését – közölte a kínai ipari és információs technológiai minisztérium.

A katalógusban metaanyagok, szupravezető anyagok, fejlett 3D nyomtatási anyagok és további tizenkét fajta fejlett technológiát képviselő új anyag szerepel. A metaanyagok olyan mesterségesen strukturált anyagok, amelyeket a fény, a hang és számos más fizikai jelenség irányítására és manipulálására használnak.

Az új anyagok ipara alapvető, stratégiai jelentőségű iparág, és a csúcstechnológiai iparágak jövőbeni fejlődésének sarokköve és előfutára – írták a minisztérium közleményében, megjegyezve, hogy a csúcstechnológiákkal előállított anyagok határozzák meg az új nyersanyagipar fejlődési irányát és trendjét.

A katalógust a minisztérium és az állami tulajdonban lévő állami vagyonkezelő felügyelet állította össze olyan élvonalbeli technológiát képviselő anyagokról, amelyekkel az elvégzett kutatások ipari hasznosítási potenciált mutatnak – közölte a minisztérium.