Két márkakereskedővel indul a BYD magyarországi forgalmazása

BYD
A BYD (Build Your Dreams), a konnektorról tölthető (NEV) autók világelső gyártója és az akkumulátorgyártás meghatározó szereplője szerződést kötött első két márkakereskedő partnerével Magyarországon. A Wallis Motor – az AutoWallis csoport tagja – Dél-Pesten, míg a Duna Autó Észak-Budán nyit bemutatótermet, ahol a BYD elektromos autóinak európai kínálatát mutatják majd be. Magyarország egy fontos piac, hiszen a vállalat 2017 óta rendelkezik elektromos buszgyárral Komáromban.

A BYD, a világ leggyorsabban növekvő autógyártója, elkötelezett amellett, hogy a vonzó, csúcstechnológiás és intelligens elektromos autózást megfizethetőbbé és elérhetőbbé tegye az európai autósok számára. A cég 2023-ban három tisztán elektromos személyautót tervez bevezetni a magyar piacon. Az Atto 3 egy tágas, C-szegmensű SUV, a Dolphin egy agilis és sokoldalú ötajtós modell a C szegmensben, valamint a D szegmensbe érkezik a Seal, amely egy sportos és dinamikus szedán.

A kínai gyártó járműveinek eladása tavaly tekintélyes mértékben nőtt, 93 százalékkal, 6,887 millióra. Ennek köszönhetően a bevétele megduplázódott, 424,06 milliárd jüanra nőtt a 2021. évi 216,14 milliárd jüanról. Adózott eredménye pedig 16,62 milliárd jüanra ugrott tavaly az egy évvel korábbi 3,05 milliárd jüanról. A BYD az autóeladások erőteljes növekedésére számít az idén is.

A gyártó Magyarországon az akkumulátor üzletágban is megjelenik: júniusi bejelentés szerint tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton.