Diákoknak rendeztek járműipari nyílt napot a BMW debreceni gyárában

BMW
Továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak rendeztek járműipari nyílt napot a BMW debreceni gyárában, a vállalat nemrég elkészült képzőközpontjában tartott rendezvényre mintegy ezer fiatalt vártak.

Az iparfejlesztés eredményeként felértékelődött a szakképzés Debrecenben: 2015-ben hétezerötszáz diák tanult a város szakképző intézményeiben, ma ez a szám meghaladja tizenkétezret. A BMW debreceni gyárával kötött megállapodás értelmében szeptemberben száz diák kezdhette meg a tanulást a vállalat új képzési központjában, a számuk további százzal bővül évente.

Johannes Trauth, a debreceni BMW-gyár alelnöke elmondta: az immár negyedik járműipari nyílt napon megmutatják a fiataloknak milyen környezet, milyen munkakultúra várja őket, ha a BMW gyárában képzelik el a jövőjüket.    Az új képzési központjukat az új és a már meglévő munkatársaik oktatása mellett egyfajta toborzó irodaként is használják a jövőben – mondta.    Hozzátette: jelenleg háromezren dolgoznak a gyár építésén, az elsőként átadott képzési központ után hamarosan új szolgáltató házat adnak át, egy év múlva pedig az első gépkocsi is legördül a debreceni gyártósorról.

Johannes Trauth jelezte: havonta 50-100 új munkatárssal bővül a dolgozói létszám Debrecenben. A képzést szeptemberben megkezdő száz tanuló között csupán egyetlen lány van, szeretnék, ha a jövőben lányok is többen jelentkeznének a programra – fűzte hozzá.