313 új munkahelyet teremt a német beszállító

ZF
A ZF német autóipari beszállító 24 milliárd forintos beruházással több mint 300 új munkahelyet hoz létre Kecskeméten és Debrecenben.

A német tulajdonú ZF Chassis Modules Hungary Kft. lengéscsillapítókat, továbbá első- és hátsó tengelyeket fog gyártani a BMW debreceni és a Mercedes-Benz kecskeméti üzemében 2025-től előállítandó elektromos autók számára.    A projekt értéke 24 milliárd forint, amelyhez az állam 2,4 milliárd forintnyi támogatást nyújt, így segítve 313 új munkahely létrejöttét a két városban a hazánkban már ma is csaknem kétezer főt foglalkoztató vállalatnál.

A ZF közleményében arról tájékoztatott, hogy a két új gyártóegység 2024 végére készülhet el, a gyártás 2025-ben indulhat.

A ZF globális járműipari technológiai vállalat, amely termék- és szoftvermegoldásokat kínál járműgyártók és mobilitási szolgáltatók számára. A vállalat 32 országban 168 gyártóüzemmel rendelkezik, munkavállalóinak száma 165 ezer. A 2022-es pénzügyi évben 43,8 milliárd eurós árbevételt ért el, amely 14 százalékkal haladja meg az előző évit.    Magyar leányvállalata, a ZF Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft. Egerben tevékenykedik már több évtizede, manuális és automatizált sebességváltók, illetve ezek alkatrészeinek gyártásával és értékesítésével foglalkozik.