A Skoda az SAP digitális platformját alkalmazza

SAP Skoda
A Skoda Auto az SAP S/4 Hana digitális platformot vezeti be a rendszerszintű logisztikához a csehországi Vrchlabí sebességváltó üzemében. A vállalati erőforrás-tervezési szoftverre való átállás a Project One Log elnevezésű, az egész vállalatcsoportra kiterjedő kezdeményezés része, amely az autógyártó szerint számos meglévő, elavult rendszert vált fel.

“Az SAP S/4 Hana platform jól helyettesíti a logisztikában jelenleg alkalmazott hagyományos rendszereinket. Jövőorientált, stabil és átfogó alapot biztosít számunkra, amelyre építhetünk, és amely a digitalizációs stratégiánkat szolgálja” – mondta Alexander Eisl, a Skoda Auto IT-vezetője. A Skoda szerint ez a legnagyobb logisztikai rendszercsere a Vrchlabí gyárban az elmúlt 25 év során.

Vrchlabi

Az autógyártó szerint az egységes és átlátható adatok biztosításával a Project One Log projekt a VW-csoport más márkáival együtt racionalizálja logisztikai folyamatait azáltal, hogy a meglévő részfolyamatokat egy szabványosított, SAP-megoldásban egyesíti. A Volkswagen személyautók, a Volkswagen haszonjárművek, az Audi és a Škoda Auto logisztikai és informatikai részlegei 2023 eleje óta szorosan együttműködnek a projekten a VW Group Logistics irányítása alatt.

Kezdetben a csoport a sebességváltó-összeszerelősorok automatikus tervezésére összpontosított, beleértve a készletszint-ellenőrzést is, ami az állítások szerint növelte az anyagbeszerzési és készletszint-ellenőrzési folyamatok hatékonyságát.

Az egyszerűsített rendszer szélesebb körű alkalmazása a vállalat szerint “csökkenti a logisztikai informatika kapcsolódási pontjainak számát, miközben növeli az adatok rendelkezésre állását”. A vállalat a termelés rugalmasságának és hatékonyságának növelését, valamint jelentős költségmegtakarítást vár. A Skoda többi csehországi üzeme, Kvasiny és Mladá Boleslav fokozatosan követi majd a példát.

Skoda gyár

“A One Log bevezetésével egységes, szabványosított és harmonizált rendszerrel rendelkezünk, amely szilárd alapot képez a logisztikai menedzsmentünk számára, miközben költségmegtakarítást eredményez, valamint növeli a rugalmasságot és a hatékonyságot a teljes logisztikai láncban” – mondta David Strnad, a Škoda Auto márka logisztikai vezetője.

Az autógyártó szerint a projekt lehetőséget kínál arra is, hogy a legújabb üzleti intelligenciaeszközöket használjuk az adatelemzésekhez a teljes ellátási láncban.