Új igazgató a budapesti Continental gyár élén

Dapsy Zoltán
A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárának igazgatói posztját január 1-jétől Dapsy Zoltán vette át, aki korábban a Continental veszprémi gyárát vezette. A vállalat budapesti fejlődéséhez nagymértékben hozzájárult elődje, a pozíciót tíz évig betöltő Keszte Róbert. Irányítása alatt megújultak a termelési rendszerek, ipar 4.0 mintagyárrá fejlődött a létesítmény és racionalizálták a termékportfóliót is, melynek köszönhetően a gyár növekedési pályára állt.

Dapsy Zoltán 2003-ban csatlakozott a német technológiai vállalat budapesti gyárához, minőségbiztosítási vezető munkakörben. 2015 és 2017 között Nagyszebenben szerzett nemzetközi tapasztalatot ugyanebben a pozícióban. 2018-tól Budapesten a fékvezérlő elektronikákat előállító gyáregység vezetője, 2022 óta pedig a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyárának igazgatója volt. Dapsy Zoltán utódja február 1-tjéől Mészáros András, aki 2008-ban csatlakozott a vállalathoz és az elmúlt években regionális szerepkörben dolgozott a cégcsoport smart mobility üzletágában.

A korábbi budapesti gyárigazgató, Keszte Róbert továbbra is ellátja a Continental Magyarország országigazgatói pozícióját, emellett új, nemzetközi kihívások elé néz a vállalatcsoporton belül. Az autóipari szakember új feladatkörében a német technológiai vállalat architecture and networking üzleti területén világszerte 22 telephely termelésért felelős vezetője, ahol a gépjárművek modern elektronikai rendszereit és internetre kapcsolódó elemeit fejleszti és gyártja a cégcsoport.