Közös vállalkozást épít a BMW és az NTT DATA Romania

BMW
Közös vállalkozást épít a BMW Group és az NTT Data Romania, középpontban az üzleti informatikai megoldások fejlesztésével és üzemeltetésével.

A BMW Group és az IT-szolgáltatások széles skálájára szakosodott NTT Data Romania egy közös vállalkozás kiépítését előrevetítő együttműködési szerződést írt alá Romániában. A BMW Group így tovább bővíti globális IT hálózatát, miközben biztosítja a tehetség és a tapasztalat találkozását a szoftverágazatban. A közös vállalkozás kiépítéséről szóló szerződésben foglaltak teljesülése az illetékes hatóságok felülvizsgálatától és jóváhagyásától függ.

A közös vállalkozás az NTT Data szoftverfejlesztés terén felhalmozott sokéves tapasztalatából és Romániában kiépített kiváló kapcsolatrendszeréből egyaránt előnyt kovácsol. Az új, romániai telephely célja, hogy támogassa a BMW Group európai informatikai tevékenységét, valamint a gyártás, a fejlesztés, a humán erőforrás, az értékesítés és a BMW Financial Services informatikai projektjeit és innovációit.

A közös vállalkozást Románia második legnépesebb városában, Kolozsváron hozzák létre. Az egyetemi város stabil ökoszisztémát kínál az innováció számára, szilárd vállalkozói háttérrel, startup vállalkozásokkal és a technológiai szektor számos tehetségével. Ez nagy lehetőségeket kínál a közös vállalkozás hosszú távú növekedésére, amely mentén 2024 végén már várhatóan mintegy 250 szoftverfejlesztőt foglalkoztat majd, 2027-re pedig munkatársainak számát négy számjegyűre tervezi növelni. A BMW Group és az NTT DATA már több mint 30 éve működik együtt számos projektben. A közös vállalkozás kiépítését előrevetítő együttműködési szerződés aláírása e partnerség következő nagy lépését jelenti.