Két új kínai autómárka érkezett Magyarországra

Seres Ormos Péter
A 35. évfordulóját ünneplő Duna Autó csoport vezetője ünnepélyes keretek között írta alá a kínai a Seres és DFSK márkák országos disztribúciójának beindítására vonatkozó megállapodást. Ez az új partnerség két újabb meghatározó márkával gazdagítja a Duna Autó cégcsoport portfólióját.

A Seres Group 2005 óta exportálja a Seres és DFSK márkákat világszerte, több mint 70 országba (többek között Olaszországba, az Egyesült Királyságba, Franciaországba és Németországba). 2022-ben az alternatív meghajtású járműveinek értékesítése a tengerentúlon 193,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest, míg bevétele csaknem 50 százalékkal.

DFSK
DFSK E5

A Seres és a DFSK sikere Kínában évek óta töretlen, most pedig egy rendkívül széles termékpalettával érkeznek hazánkba is, még az idei évben. A magyarországi nyitással párhuzamosan további 11 európai országban egyszerre kezdik meg terjeszkedésüket.

A személyautók mellett megjelennek a kishaszonjárművek is (dobozos és platós kivitelben egyaránt), az autókat a lehető legváltozatosabb hajtásláncokat kínálják annak érdekében, hogy minden ügyfél igényét kielégítsék, a megfizethető kategóriától a high-tech és nagyteljesítményű modellekig. Ráadásul testvérmárkák révén értékesítésük közös szalonban történhet, ami a jövőbeli márkakereskedők és ügyfelek számára is rendkívül előnyös.

DFSK

Markó Zoltán, a Duna Autó üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy céljuk, hogy az első szalonok még 2024-ben megkezdjék az értékesítést. Ebben az évben 4-6 márkakereskedést terveznek nyitni, míg 2025-re ezt a számot 10-15-re növelnék. A magyar piacban rejlő potenciált és bizalmat hűen tükrözi, hogy az óbudai cégcsoport az első teljes évre 1 százalékos piaci részesedési célt tűzött ki.

Seres 5

A jövőt a tisztán elektromos és hatótávnövelt kínálattal érkező Seres képviseli 4 modellel, míg a DFSK választékában a hagyományos és elektromos meghajtású járművek egyaránt megtalálhatóak. A bevezető kínálatban 3 személyautó modell és 4 kishaszongépjármű érkezik a magyar vevőkhöz: Seres 3 ev, Seres 5 rev (hatótávnövelővel ellátott villanyautó), Seres 7 rev, DFSK 500, DFSK 600, DSFK E5 phev, DFSK C31, C35, DFSK EC31 ev, FSK EC75 ev.

Seres