Megújította sikermodelljét az Audi

Megújítja egyik sikermodelljét az Audi: 2017 elején indul az Audi Q5 második nemzedékének gyártása.

A négykarikás márka SUV-modellje az Audi limuzinjainak sportosságát sokoldalú karakterrel és széles körűen variálható utastérrel kombinálja. Legyen szó a kapcsolódás, a gazdaságosság vagy éppen a vezetői segédrendszerek területéről – az Audi Q5 ismét mércéül szolgálhat piaci szegmensében.

Audi Q5

Fényszórói kívánságra LED- vagy dinamikus irányjelzővel kiegészített, nagyfelbontású Matrix-LED technikával egyaránt rendelhetők. A hátsó lámpatestek extrafelszerelésként szintén rendelhetők dinamikus irányjelzővel.

Hosszúsága 4,66, szélessége 1,89, magassága 1,66, tengelytávja pedig 2,82 méter – az új Q5 csaknem minden méretében növekedett elődjéhez képest, ezzel egyidejűleg azonban saját tömege motorváltozattól függően akár 90 kilogrammal is alacsonyabban alakulhat. Karosszériaszerkezetében a legnagyobb húzószilárdságú acélfajták és az alumínium alkot intelligens vegyes anyaghasználati koncepciót.

Audi Q5

Az új Audi Q5 hátsó ülésének támlája három részre osztott kivitelű. Kívánságra az ülés hosszirányban elcsúsztatható és a támla dőlésszöge is állítható. A hátsó ülés helyzetétől függően a csomagtér alapesetben 550-610 literes, vagyis 10 literrel nagyobb, mint az előd esetében. Lehajtott hátsó üléstámlákkal már akár 1550 liternyi raktér áll rendelkezésre.