Megújult a Suzuki Vitara

Suzuki Vitara
Új biztonsági funkciókkal, felszereltséggel és a Suzuki Connect szolgáltatással megújulva érkezik a Vitara.

Az új Vitara egy merész és jellegzetes SUV-modell. Markáns fekete hűtőrács, formás első sárvédők, kúpos fényszórók és felfelé ívelő karosszéria-vonalvezetés jellemzi. A sportos megjelenés egyaránt tökéletes a városi élethez és a szabadtéri kalandokhoz, miközben olyan szabadságérzetet nyújt, amely a természet további felfedezésére inspirál. A kínálatban öt egyszínű és öt kéttónusú szín kapott helyet. A portfólióban újonnan megjelent egy kiváló minőségű, alacsony kontrasztú kéttónusú szín, a kozmikus fekete színnel kombinált indigókék, valamint az egyszínű titánszürke.

suzuki_vitara_facelift_3_

Az Esztergomban gyártott modell továbbra is elérhető 4×4-es hajtással: a vezető a középkonzolon található egyszerű nyomó- és forgótárcsával választhat az adott terepre megfelelő öszkerékhajtási üzemmódok közül.

Az új Vitara fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerek széles választékával rendelkezik, amelyek a vezető és az utasok védelmét biztosítják. A 2024-es megújulás során frissítették a kombinált érzékelős vészfékasszisztenst, a vezetőfelügyeleti rendszert, az adaptív tempomatot, a sávtartót, a táblafelismerőt.

Suzuki_Vitara_3

Az utastérben a legnagyobb változást a kilenc hüvelyk képátlójú multimédia kijelző jelenti. A rendszer USB-n és wifin keresztül támogatja az okostelefon-csatlakozást is, így az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével számos alkalmazás elérhető. Maradt a kínálatban a panoráma napfénytető, amely szélesre nyitható felülettel biztosítja a friss levegőn utazás élményét.

Motorból kettő van, az 1.5 Dualjet kettős befecskendező rendszert használ, amely hozzájárul a termikus hatékonyság növeléséhez. A kompakt hibrid rendszer egy motorgenerátor egységből (MGU), egy 140 V-os lítium-ionos tápegységből és egy hatfokozatú automatikus sebességváltóból (AGS) áll. Az MGU nemcsak a tisztán elektromos hajtáshoz biztosít energiát, hanem a sebességváltások során is beavatkozik, ami egyenletesebb gyorsulást eredményez. Az MGU lassítás során a mozgási energiát az akkumulátorok töltéséhez használja fel a megfelelő teljesítmény fenntartásához.

Suzuki_Vitara_1

Az új Vitara 1.4 Booster motorral és 48V SHVS lágy hibrid rendszerrel egyaránt elérhető. A motor közvetlen üzemanyag befecskendezéssel éri el a magas üzemanyag-hatékonyságot a jó teljesítmény elérése mellett. Az alacsony fordulatszámú nyomaték növelését intercooler turbófeltöltővel biztosítja. Az SHVS lágyhibrid rendszer integrált indítógenerátort (ISG) és kiváló töltési és áramellátási teljesítményű, nagy hatékonyságú 48V-os lítium-ionos tápegységet alkalmaz. Az ISG a motor gyors és csendes újraindítása mellett villanymotoros támogatást biztosít az üzemanyag-takarékos gyorsításhoz, amely mellett lassításkor áramot termel az akkumulátorok töltéséhez.