Beszállna a navigációs bizniszbe a Continental

A Continental részesedést venne a navigációs térképeket és rendszereket fejlesztő HERE-ből.

Az Auto News szerint a német cég 8-10 százalékos részesedést szeretne a navigációs térképszoftvereket szolgáltató HERE-ből, ami jelenleg a BMW, a Daimler és a Volkswagen tulajdonát képezi. A tárgyalások még folyamatban vannak, előreláthatóan szeptemberben írják alá a szerződést. A Continental nem nyilatkozott az ügyben.

A három nagy német cég 2015-ben vette meg a HERE-t a Nokiától 2,8 milliárd euróért. A Nokiának az önvezetőautó-projektjéhez kellet ez a pénz. A HERE a napokban mutatta be valósidejű forgalmi adatokat tartalmazó új navigációs szolgáltatását, amely a már utakon futó autókba gyárilag beépített szenzorok adatai alapján valós időben, valós forgalmi helyzetekben navigál.

Tavaly a szintén navigációs térképekkel foglalkozó NavInfo, a Tencent, és a szingapúri GIC 10 százalékos részesedést szerzett a HERE-ben. A cégnek még több partnerre van szüksége ahhoz, hogy világszerte terjeszthesse rendszerét, és más befektetőkkel is tárgyal. Jelenleg a Forddal való egyeztetések járnak a legelőrébb a Manager Magazin szerint.

Biró Milán