Lezárta a GLT felvásárlását a logisztikai szolgáltató

Az ipari ellátási láncokhoz kapcsolódó szolgáltatások globális szállítójaként ismert és az autóipari logisztika területén Európában jelentős Gefco bejelentette, hogy lezárult az Európa és Marokkó közötti áruszállításra szakosodott GLT felvásárlása. A tervezett felvásárlást 2018. január 11-én jelentették be, és a tranzakciót az európai hatóságok jóváhagyták.

A GLT felvásárlásával a Gefco megerősítheti pozícióját a régióban, miközben megszilárdíthatja és bővítheti ügyfélkörét, különösen az autóipar, valamint a kiskereskedelem és a ruhaipar területén.

Az 1998-ban alapított GLT a Gibraltári-szoros két partja közötti teljeskörűen biztosított áruforgalom elismert logisztikai szakértője, valamint az Algeciras és Tanger közötti áruforgalom vezető szereplője. A vállalat 75 nyerges vontatója és 380 pótkocsija évente több mint 16 000 alkalommal kel át a szoroson. Az Európa és Marokkó közötti kereskedelmi forgalomra szakosodott üzleti vállalkozás, a GLT tulajdonosa és irányítója a Gefco Spain lesz. A Gefco spanyol leányvállalata – amely 700 alkalmazottat foglalkoztat és 5000 ipari ügyfelet szolgál ki – több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a csúcsminőségű logisztikai szolgáltatások területén.