Mercedes helyett Aston Martin

DTM

A versenysorozatból kivonuló Mercedes helyett az Aston Martin lesz majd a BMW és az Audi ellenfele a német túraautó-bajnokság (DTM) 2019-es idényében.

A brit licenccel rajthoz álló svájci R-Motorsport versenyistálló a DTM idei szezonját záró hockenheimi hétvége helyszínén jelentette be, hogy négy versenyautóval vág majd neki a következő évnek. A Mercedes tavaly döntötte el véglegesen, hogy 2019-től már nem akar szerepelni a DTM-ben, helyette a Forma-1-re, és annak elektromos válfajára, a Formula-E-re koncentrál. A DTM azóta kereste azt a harmadik autómárkát, amely beszáll a küzdelembe a DTM bajnoki címéért a BMW és az Audi mellé. “Történelmi esemény ez a mi sorozatunk számára, egyben mérföldkő a DTM nemzetközivé tételének folyamatában” – jelentette ki Gerhard Berger, a DTM promóter cégének, az ITR-nek a vezetője.

Az Aston Martin a Vantage modell versenyváltozatával száll be a DTM-be, a pilóták névsorát azonban egy későbbi időpontban hozzák nyilvánosságra. A Mercedes bajnoki címmel búcsúzott a sorozattól, Hockenheimben Gary Paffett a harmadik helyével megnyerte a bajnokságot.