Bemutatkozott a Luminar és a Volvo közös fejlesztése

A Volvo és a Luminar az autonóm technológia új szintjét mutatta be a Los Angeles-i Autószalonon.

A Volvo, valamint az önvezető járművek érzékelő és jelfeldolgozó technológiájának fejlesztéseben éllovasnak tekinthető startup, a Luminar a legkorszerűbb lidar-szenzort és érzékelési rendszert mutatta be az idei Automobility LA kiállításon, Los Angelesben.

Eddig a hasonló típusú szenzorok nem voltak alkalmasak olyan szintű érzékelésre, amelyet most a Luminar és a Volvo Cars közösen kifejlesztettek. Az új rendszer már képes különböző emberi pozíciók azonosítására, egyenként érzékelve a végtagokat, azaz lábakat, karokat. Sőt, az új technológia lehetővé teszi akár 250 méter távolságban lévő objektumok felismerését; ez sokkal nagyobb távolság, mint amit bármely jelenlegi lidar egység kezelni képes.

A Volvo Cars saját technológiai alapítványán, a Volvo Cars Tech Fund-on keresztül idén részesedést vásárolt a Luminarban, mint magas technológia potenciállal rendelkező startupban. Ez volt a Tech Fund első befektetése, ami azzal a célzattal jött létre, hogy elmélyítse a Luminarral már korábban fennálló együttműködést a Volvo járművek érzékelési technológiájának fejlesztése és tesztelése területén. A Volvo Cars a Luminar első partnere, aki teljes mértékben hasznosíthatja kiterjesztett érzékelési platformjuk fejlesztéseit.