Közös céget hoz létre a Brose és az Aunde

A Kecskeméten is gyártó Brose, valamint az Szolnokon is termelő Aunde egyesítik alapvető kompetenciáikat és közös vállalkozást hoznak létre személygépkocsik teljes üléseinek fejlesztésére, összeszerelésére és szállítására. Mindkét partnernek 50 százalékos részesedése van a vállalkozásban. A vállalatok benyújtották a trösztellenes jóváhagyás iránti kérelmet az EU-nak.

Az autók utasterei egyre rugalmasabbá válnak, egyre növekszik az igény elektronikusan vezérelt ülések iránt, valamint új szintre emelkedik a biztonsági és a kényelmi komponensek közötti kölcsönhatás. A Brose és az Aunde összefogása széleskörű lehetőségeket kínál a jövőbeli növekedésre és a technológiai innovációra, mint például az integrált masszázsrendszerrel ellátott üléshabok, az innovatív fejtámaszok, az alapvető funkciók felismerésére szolgáló érzékelők és a biztonsági rendszerek vezérlése, az ülésborítások 3D nyomtatása, vagy az ajtónyitásra automatikusan az elmentett pozícióba beálló ülések terén.

A közös vállalatban a két cég egymást kiegészíti szakértelemben és termékportfólióban: a Brose mechatronikus szakemberei az állítható ülésszerkezetek, komfort-alkatrészek és az elektronikai megoldások fejlesztését támogatják. Az Aunde szakértelemmel rendelkezik a habok, a burkolatok és a szabás területén, valamint széleskörűek a tapasztalatai a könnyű- és nehéz haszongépjárművek teljes üléseinek gyártásában és logisztikájában.

A közös vállalkozás 2019 elején kezdi meg működését, és függetlenül működik a nemzetközi piacon. A vállalat az ügyfélprojektektől függően különböző helyszíneken termelési kapacitásokat állít fel. Az alapítás az EU trösztellenes jóváhagyásától függ.