Szeretik a Mercedest a dolgozók

Ismét a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint – közölte a Randstad Hungary.

A Randstad Employer Brand Research 2019 felmérés eredményei alapján hatodik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat: a Lego végzett a második, az IBM a harmadik helyen. A legismertebb munkaadónak járó címet a Spar vehette át.

A szektorok versenyében az IT végzett az élen, azt követte az SSC (szolgáltató központok) és a telekommunikáció, a munkavállalók ebben a három szektorban helyezkednének el a legszívesebben.      A munkahelyválasztást befolyásoló három legfontosabb tényező rangsora nem változott tavalyhoz képest.    Továbbra is a fizetés a legfontosabb szempont, a második helyen áll a kellemes munkahelyi légkör és a hosszú távon biztos állás.     A fluktuációt tekintve a megkérdezett munkavállalók 23 százaléka váltott tavaly munkahelyet, legtöbbször a munkabérrel és karrierúttal összefüggő problémák vagy a remélt, jobb lehetőségek miatt.