Jubilált a győri Audi-gyár

Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, Gerd Walker, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója és a járműgyártás munkatársai a jubileumi autóval

Az Audi Hungariánál legördült a 300 000. autó a gyártósorról. A 2013-ban megnyitott járműgyárban jelenleg négy Audi-modell készül teljes gyártási mélységben. A jubileumi autót, egy viperazöld S3 Limousine-t az Egyesült Államokban rendelték meg. A tulajdonost nem csak az autó különleges színe, hanem sportos, 2.0 literes négyhengeres 221 kW teljesítményű benzinmotorja is el fogja kápráztatni.

„2013 óta az Audi Hungaria egy teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyártással büszkélkedhet. Az azóta eltelt két és fél év alatt összesen 300 000 A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és TT Roadster készült Győrben az első karosszériaelemtől az utolsó csavarig”, mondta Gerd Walker, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. „Időközben a járműgyártás csapata 4300 főre nőtt, elkötelezett munkájuknak köszönhetően termékeink az egész világon lenyűgözik vevőinket.”

Az Audi Hungaria járműgyártásában az A3 Limousine volt az első modell, amelyet az A3 Cabriolet követett. 2014-ben indult meg a hungarikumnak számító TT Coupé, majd Roadster harmadik generációjának sorozatgyártása.

A gyártási folyamat a présüzemben indul, ahol 8100 tonnányi sajtolóteljesítményű présutca készíti a karosszériaelemeket, amelyekből a karosszériaüzemben illesztik össze a kész karosszériát. Ezt követően érkezik meg a karosszéria a lakkozóba, ahol a jubileumi autó is megkapta az exkluzív, viperazöld színét. A lakkozott karosszériák végső állomása a szerelde, ahol egy szerelősoron készül mind a négy győri modell.

Az Audi Hungaria járműgyárában a munkatársak a tavalyi évben összesen több mint 135 000 autót készítettek. A járműgyártás a vállalatnál már a kilencvenes évek végén megkezdődött. 1998 és 2014 között az Audi TT, illetve az A3 Cabriolet modellek összeszerelését végezték a munkatársak Győrben az ingolstadti gyárral együttműködve.