61 magyar gyártmányú Credo buszt áll forgalomba

Az idei év egyik legjelentősebb hazai autóbusz beszerzését valósítja meg az ÉNYKK – Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 61 magyar Credo autóbusz forgalomba állításával.

A Budapest Lízing Zrt. által finanszírozott autóbuszokat a Kravtex-Kühne Csoport Mosonmagyaróváron és Győrben gyártja, így az üzlet több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá. Az új autóbuszok augusztustól folyamatosan állnak majd forgalomba a közlekedési társaság szolgáltatási területén – Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye – helyközi közlekedésében. A Credo Econell és Credo Inovell típusú autóbuszok légkondicionáltak, és modern utasinformációs rendszerrel is felszerelték őket, ami hozzájárul a szolgáltatási színvonal növeléséhez.

A Credo buszok 75-80 százalékos vételárarányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között. Magyar terméknek számít a Kühne által gyártott vázszerkezet, valamint szinte minden beépülő fémalkatrész. Emellett a Rába futóművektől és egyes ZF sebességváltóktól a függönyökig számos más alkatrész is magyar, amelyek mintegy 70 hazai gyártótól és beszállítótól érkeznek. A magas magyar értékhányad miatt minden egyes busz legyártása évente négy ember munkahelyét biztosítja Magyarországon.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Új buszok az ÉNYKK-nál – IkvaHír

Comments are closed.