A ThyssenKrupp segíti a digitális ipari átállást Magyarországon

Thyssenkrupp
A ThyssenKrupp globális központtá minősíti budapesti kutatás-fejlesztési központját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a német ipari konszern vezetőivel Essenben folytatott megbeszélése után.

A miniszter telefonon adott nyilatkozatában kiemelte: a társaság vezetőivel megegyeztek a stratégiai együttműködési megállapodás megkötéséről. Ennek értelmében a ThyssenKrupp fő együttműködő partnerként és helyszínként tekint Magyarországra a digitális iparra való átállásban, és budapesti globális kutatás-fejlesztési központjából irányítja majd az önvezető autók kormányszerkezeteinek kifejlesztését célzó tevékenységét – mondta Szijjártó Péter.

A digitális iparnak az eddigi ipari forradalmaknál mélyebb változásokkal járó kialakulása akkor hozhat sikert egy országnak, ha együttműködik az új technológiák olyan “zászlóvivőivel”, mint a ThyssenKrupp – tette hozzá a miniszter.

Felidézte, hogy az autóipari és építőipari mérnöki fejlesztésekben a globális vezetők közé tartozó társaság több mint 30 milliárd forintos autóipari beruházással új üzemcsarnokot épít a jászfényszarui ipari parkban, ami az Audi 2010. évi győri új gyárépítése óta az első zöldmezős német beruházás az országban.