Ipari automatizálásban erősít a Siemens

A német Siemens gépipari és elektronikai konszern megvásárolja az ipari vezérlőszoftvereket fejlesztő és hazánkban képviselettel rendelkező amerikai Mentor Graphics vállalatot.

Az üzlet értéke az adósságok átvállalásával együtt 4,5 milliárd dollár. A tranzakció lezárására a szükséges hatósági engedélyek birtokában 2017 első negyedévében kerülhet sor.

A Mentor Graphics ipari folyamatszabályozási és automatizálási szoftverek fejlesztésével, valamint félvezető áramkörök tervezésével foglalkozik. Székhelye az oregoni Wilsonville város. A cég tavaly 1,2 milliárd dollár forgalmat bonyolított.

A Siemens a Mentor Graphics felvásárlásával a konszern profiljának elektronikai, automatizálási és digitalizálási súlypontját erősíti tovább. Az ipari elektronikai tevékenységi kört bővítette a Siemens a CD-adapco egymilliárd dolláros felvásárlásával januárban, valamint a Bentley Systems vállalatban nemrég szerzett részesedéssel is. Az ipari szoftverek fejlesztése a Siemens legjövedelmezőbb tevékenységi köreinek egyike.