1,5 milliárdért bérelnek 40 új magyar buszt

Negyven új korszerű autóbusszal bővíti Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében közlekedtetett járműparkját az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt – közölte a társaság.

Az új autóbuszok közül 11 Győr-Moson-Sopron megyében, 7  Vas megyében 13 Veszprém megyében 9 pedig Zala megyében teljesít majd szolgálatot, várhatóan a jövő év elejétől.    A tájékoztatás szerint a negyven új autóbuszt a következő három évben 1 milliárd 572 millió forintért a Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-től bérli az ÉNYKK Zrt.
A Volán Buszpark Kft., amely a Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. száz százalékos közös tulajdonában áll, idén novemberben írt ki közbeszerzést száz autóbusz beszerzésére, amely alapján nettó 7,4 milliárd forintért kötött lízingszerződést – tartalmazza a közlemény.

A korszerű autóbuszokat Euro VI emissziós besorolású motorral szerelték, mindegyike komfortos ülésekkel, klímaberendezéssel, és modern utasinformációs rendszerrel ellátott.    A legalább 80 ember szállítására alkalmas tömegközlekedési járműveken minimum 50 ülőhely található, nagy kapacitású csomagterüknek és a kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően pedig egyaránt jól alkalmazhatók elővárosi és távolsági forgalomban.

Az újabb beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbusz állományának már 32,8 százalékát teszik ki a régióban készült Kravtex gyártású Credo típusú járművek – írták a közleményben.

 

1 Comment on 1,5 milliárdért bérelnek 40 új magyar buszt

Comments are closed.