Köszöntötték a jubiláló Eckerlét

Fotó: KKM/Burger Zsolt
Ünnepélyes fogadás keretében köszöntötte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség a huszonöt éve Magyarországon jelenlévő vállalatokat. A hazai gazdaság szereplőinek hosszú távú elköteleződését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is üdvözölte.

 Ünnepélyes fogadás keretében köszöntötte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a huszonöt éve Magyarországon jelenlévő vállalatokat. A gazdaság meghatározó szereplőinek két és fél évtizedes elköteleződését a minisztérium részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a minisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó ügynökség elnöke, Ésik Róbert köszönte meg. A hazai piacon jubiláló Eckerle cégcsoportot a vállalat európai automatizálási vezetője, Hubina Péter képviselte az ünnepi rendezvényen: “Megtisztelő számunkra, hogy cégünk részt vehetett ezen a rangos eseményen. Meggyőződésünk, hogy hosszú távú együttműködésünk egyik fontos állomása ez az elismerés” – mondta el Hubina Péter.

Az Eckerle Magyarország huszonöt éve képviseli a cégcsoport Automotive és Industrie üzletágainak teljes szériagyártási, termék- és folyamatfejlesztési, valamint műanyag technológiai tevékenységeit. A jubiláló kiskőrösi üzem mellett, 10 éve Császártöltésen, valamint ma már Bólyon és Zalaegerszegen is megtalálhatóak hazai gyáregységeik. Magyarországon több mint 1300-an dolgoznak, így az Eckerle cégcsoport nemzetközi munkavállalói létszámának közel egyharmadát itthon foglalkoztatják.

Tavaly az Eckerle cégcsoport 207 millió eurós teljes árbevétele 160 millió darab szénkefetartó értékesítésével párosult, mely Magyarországon megközelítőleg 500 millió darab alkatrész feldolgozását jelentette. Így jogosan mondhatja a vállalat, hogy 60 százalékos eséllyel találkozhatunk termékeikkel a világ bármely új gépjárművének műszaki megoldásaiban. A cégcsoport anno Kiskőrösön alapította meg első külföldi telephelyét, mely mára a németországi központ szinte minden tevékenységét felöleli. Azóta a dinamikusan fejlődő vállalat nemzetközi terjeszkedése is folyamatos.