Spanyol startupot vett az ABB

Az ABB bejelentette, hogy megvásárolt egy spanyolországi startup vállalatot, az innovatív 3D-s vizsgálati és minőségellenőrzési megoldásairól ismert NUB3D-t.

Az akvizíciónak köszönhetően az ABB bővíti azon platformon kínált megoldásainak körét, amelyek segítségével az ügyfelei csatlakozhatnak az ipari dolgok internetére (internet of things). Az intelligens, felhőalapú termékekre és szolgáltatásokra épülő platform az eszközök összekapcsolásával döntéstámogató digitális információkat biztosít az ügyfelek széles köre számára. A két cég megállapodott, hogy a tranzakció értékét nem hozzák nyilvánosságra.

A NUB3D magántulajdonban álló vállalat, központja Barcelonában van. A spanyol cég 3D-s, fehér fényű letapogató szenzoros technológiákat szállít, amelyek a digitális letapogatás alkalmazásával optimalizálják a gyártásban kulcsfontosságú szerepet játszó vizsgálatokat és a minőségtanúsítást. A szenzorok rendkívül nagy pontossággal érzékelik a gyártott alkatrészek hibáit. A NUB3D a háromdimenziós képalkotás és a metrológia terén világszínvonalú szakértelmét ötvözve az ABB márka globális piaci jelenlétével, termékkínálatával és vevőszolgálatával, az ABB automatizált, kulcsrakész vizsgálati és minőségellenőrzési rendszereket tud kifejleszteni az autóipari alkatrészgyártók, a repülőgépgyártók, illetve a fém- és műanyagiparban dolgozó más cégek számára.