Dől a pénz a Porschenál

A Volkswagen leányvállalata, a német Porsche AG üzemi eredménye  tavaly 3,9 milliárd euró volt, éves összehasonlításban 14 százalékkal emelkedett – derült ki a vállalatvezetők stuttgarti tájékoztatóján.

A Porsche 2017-re mérsékelt bővülést vár, ennek okaként Lutz Meschke, a cég pénzügyi vezetője a Brexit miatti politikai bizonytalanságot nevezte meg. Már 2016-ban is mérséklődött a bővülés üteme a 2015-öshöz képest.    A Porsche az Audi mellett a legjelentősebb bevételi forrás a Volkswagen-csoportban.    A Volkswagen konszern mintegy 627 ezer munkavállalója közül csak 28 ezer dolgozik a Porsche vállalatnál.     A Porsche luxusautókat gyártó cég elődjét Ferdinand Porsche alapította Stuttgartban 1931-ben, leszármazottja, Wolfgang Porsche a vállalat egyik vezetője jelenleg is.

A vezető nélküli autók és a car sharing megjelenésére a Porsche a digitális szolgáltatások fejlesztésével kíván reagálni a következő években, évi 200-300 millió euró befektetésével.     A vállalati cél az, hogy a Porsche legyen a jövő egyik vezető prémium digitális mobilitás szolgáltatója.