Új üzemet adtak át Gönyűn

Átadták az acélszerkezeteket gyártó, német Wuppermann cégcsoport új, 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai központját a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn. A vállalat 30 milliárd forint értékű beruházását mintegy tíz százalékkal támogatta a magyar kormány. A vállalattal nem csak modern technológia érkezett a térségbe, de a foglalkoztatási adatok is javultak, 209 új munkahelyet hoztak létre.

Theodor Wuppermann, a Wuppermann AG igazgatótanácsának szóvivője szerint a leverkuseni székhelyű cégcsoport laposacél üzletágához tartozó Wuppermann Hungary Kft.-vel megerősítik fő tevékenységüket, a melegen hengerelt szalagacél feldolgozást, új piacok nyitása is lehetővé válik, emellett a meglévő üzleti kapcsolatokat is eredményesebben tudják kiszolgálni.    A magyarországi telephelyen található modern gyártóberendezésekkel új szintre emelik a laposacél termékek gyártását. A létesítmény központi része az évi ötszázezer tonna acél feldolgozására alkalmas kombinált pácoló és tüzihorgonyzó berendezés – mondta.

A Wuppermann-csoport termékpalettáját acélból, nemesacélból és alumíniumból készült felületkezelt lapos termékek, csövek, csőkomponensek és lemezalkatrészek alkotják, amelyeket elektronikai termékekhez, üzletberendezésekhez, gépgyártásokhoz használnak, de az orvostechnika, a bútoripar, az élelmiszeripar, a csomagolóipar, a járműipar, az építőipar és napenergia-ipar, valamint a víz- és szennyvíz-technológia területén is használnak.

A csoport jelenleg kilenc gyártó telephellyel rendelkezik, és mintegy ezerötszáz embert foglalkoztat. Árbevétele tavaly mintegy 522 millió euró volt.

A Wuppermann-csoport gönyűi üzemének alapkövét 2015 április végén tették le. Az akkori tájékoztatás szerint a Wuppermann Hungary Kft. mintegy kétszázezer tonna nyersanyag beszállításával számol, s terveik szerint a várható negyvenmilliárd forintos éves nettó árbevétel 95 százalékban exportból származik majd.