Fellélegezhet a Suzuki-gyár

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent a hivatalos eredménykiírás, így hamarosan megkezdődhet az R11 jelű gyorsút 32 kilométer hosszú, 2×2 sávos szakaszának tervezése.

Még 2012. novemberében tett ígéretet a magyar kormány a Suzukinak, hogy megépítik az Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakaszt – írja a Napi.hu.

Az utat 1 milliárd 896 millió forintért, a Constreal Mérnöki Iroda Kft. tervezheti az M1-es autópálya és Esztergom között. Az R11 jelű gyorsút a Bicske és Mány között megépülő új M1-es autópálya csomóponttól indulva, Zsámbékot, Tököt, Perbált és Tinnyét nyugatról elkerülve halad tovább. A 10-es számú főutat és a Budapest-Esztergom vasútvonalat külön szintben keresztezve jut el a 2×2 sávosra bővítendő 117-es számú főútig, és ezen fut be Esztergomba. Az új út 32 kilométeres lesz és 2×2 sávval épül meg. A tervezés ideje 19 hónap.

A tervezési szerződést december 4-én kötötte meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a nyertessel. Indult még a közbeszerzésen a Roden Kft., az Utiber Kft., és közösen a Főmterv Zrt., a Tura-Terv Kft. és Unitef-83 Zrt. is.